пʼятниця, 26 березня 2021 р.

Наші жертводавці! Будова нової церкви.

 Хочу поділитися і розповісти усім, як Господь Бог будував свою церкву в селі Мар"янівка! Як Він торкався людських сердець і вони жертвували все, щоб лише постала у їхньому селі нова святиня.

 Будівлею церкви жила уся громада, всі жетрвували чим могли, молитвами і звичайно коштами. Тому церква повстала за кошти наших людей! Стара церква (молитовна каплиця 1893 р.) в 1989 році була відреставрована стараннями Борущака Івана Гнатовича. Проходив час і коли прийшлося будувати нову церкву пан Іван вже був у роках і тому Костику Петру Михайловичу випала дуже відповідальна і дуже благородна справа займатися будівництвом. Він дуже щасливий, що Господь дав йому ласку, дбати про будову Дому Божого! 

 І ось, двадцять першого вересня 2004 року, нова святиня запросила усіх своїх дітей на молитву! А владика Михаїл Сабрига у присутності чисельного духовенства освятив церкву! Парохом в тому часі був о.Михайло Симець із с.Настасова. На літургії панувала атмосфера великої радості та віри, адже маленька спільнота парафіян без жодної допомоги ззовні побудували свою церкву! 




 

 Хочемо подякувати Господу за наших жертводавців:

 1. Костик Петро з сім"єю пожертвували вікна, євхаристійний набір (чаша), мозаїка Матері Божої Зарваницької, та дзвін, що є у центрі нашої дзвіниці. У 2006 році 28 серпня освятили в центрі села фігуру Богородиці, котру пожертвував вище згаданий жертводавець.

 2. Горбова Катерина пожертвувала тетрапод.

 3. Костик Олександр та Галина пожертвували семисвічник.

 4. Чайківський Адам та Леся пожертвували підофірники та дзвін, що знаходиться зліва, коли дивимося на дзвіницю від церкви.

 5. Пинило Ганна пожертвувала проскомидійник.

 6. Криса Віталій пожетрвував рамку для плащаниці, похоронний процесійний Хрест та аналой.

 7. Яремчук Галина Гнатівна пожертвувала для церкви озвучення. 

 8. Кльоц Степан та Галина пожетрвували литійник.

 9. Марчак Любов пожертвувала посуд на освячену воду.

 10. Кіцак Марія Атанасівна пожертвувала кадило.

 11. Кіцак Василь Ярославович пожертвував ікону "Моленіє о чаше" та лампади, що знаходяться на іконостасі.

 12. Пинило Василь Дмитрович пожетрвував дашок над дверима храму.

 13. Смоляк Ольга Омелянівна пожертвувала іконі Матері Божої Почаївської, котра є над царськими дверима іконостасу.

 14. Мозиль Марія вишила для іконостасу катапетасму. (Катапетасма, озн. завіса за іконостасом, що розділяє царські двері та престіл)

 15. Костик Ярослав Михайлович, Низик Євген Володимирович, Костик Іван Володимирович пожертвували тим, що безкоштовно поклали плитку в церкві. Ці люди теж будували дзвіницю, що 29 жовтня 2011 року була освяченна митрополитом Василієм Семенюком.

 16. Смоляк Катерина Михайлівна пожертвувала дві власноруч вишиті ікони Ісуса Христа та Богородиці.

 17. Ключник Стефанія пожертвувала церкві вишитий фелон.

 18. Ожанська Наталія Мирославівна пожертвувала для церкви Святе Євангеліє.