пʼятницю, 26 березня 2021 р.

Молитва до св.Кирила Турівського

  Святителю наш Кириле Турівський! Ти проповідував нам Живого Бога, котрий знає своїх і кожного кличе по імені, котрий став Відкупителем для кожного з нас.

 І тому ми дякуємо Господу за тебе преблагий наставниче, що ти своїм життям проповідував і проповідуваним жив, за те, що ти намагався "зберігати єдність духа зв'язком миру", (Еф. 4,3) та відважно прямував до "повного зросту повноти Христа". (Еф. 4, 13)

 Святий Кириле! Моли Всемогутнього Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, щоб ми у своєму житті були провадженні благодаттю Святого Духа, щоб нам зі смиренням і мудрістю "проповідувати Євангелію миру" (Еф. 6, 15). Амінь

 

 14.06.2003 р.Б., Salzburg


Церква вшановує пам"ять св.Кирила Турівського 28 квітня.


 

**************

 

Св. Кирило єпископ Турівський.

Тропар, глас 4: Благочестя ревнителю і поборник, іноків і стовпників похвало,* святителю Турівської пастви преславний, златословесний учителю,* світлим ученням богорозуміння свого просвітив ти краї Русі,* в молитві до Бога благодатний грішників помічниче, Кириле богомудрий,* моли Христа Бога, щоб утвердились ми, співвітчизники твої, у Православії,* благочесті і однодумності.

Кондак, глас 5: Триваючи в молитвах, послуху і благочестя поборником добрим був єси,* терпінню і смиренню навчав ти паству свою,* чеснотами преподобності і правди стадо Христово просвітлюючи,* і медоточними словами всю землю Русі годуючи,* на праву путь заповідей Господніх силою духа твого наставляв єси всіх,* і нині просвіти, як сонце, людей гріхами затьмарених і до покаяння нас приведи.





https://calendar.dyvensvit.org/#20190511&vita