середа, 8 березня 2023 р.

Піст і молитва | Чудо перенесення гори Мокаттам в Каїрі, Єгипет. Свідчення о. Мєчислава Пйотровського

Це свідчення сили молитви і посту, засвідчення Божої Всемогутності у віруючих людях, котрі моляться і постять. Мова йтиме про найбільшу церкву в Каїрі, котра розташована на горі Мокаттам. Це місце і сьогодні є місцем чисельних навернень, оздоровлень та звільнень від бісівських опанувань, а також навернень багатьох мусульман.

Хочу вам розказати історію цієї церкви. Вона пов’язана з чудом, а саме в 10 столітті мусульманський наїзник, окупант Каліф вимагав від корінних єгиптян – християн коптів, котрі вже від 1 століття були послідовниками Ісуса Христа, щоби вони прийняли іслам. Каліф покликавши коптійського патріарха, сказав йому, але найперше висміював християнство і говорив: «ваш Ісус сказав, що достатньо віри, як зерна гірчиці, щоби переносити гори* і це є правдою?»  - Патріарх відповів: «так це є правдою! Така є обітниця Ісуса!» - І  тоді Каліф вже вимагав, а тому отже, якщо це є правдою, то ви християни доведіть мені це, що ваша віра має силу перенести гору. Однак, якщо це не є правдою, то ви або приймете іслам, або залишите країну, або всі загините. Наказую вам щоби ви своєю вірою пересунули мені гору Мокаттам в Каїрі.

(Фото з відкритих джерел)

Після цього патріарх запросив усіх своїх вірних до молитви і посту. Оголосив трьохденний піст цьому наміренні. Патріарху явилася Божа Матір і сказала йому, що завтра отримає  допомогу і попросила щоби всі віруючі зібралися у підніжжі гори та молилися словами «Кіріє Елейсон», - «Господи помилуй». І коли християни копти почали молитися, тоді гора Мокаттам піднеслася і то не один раз, а три рази.

(фото з відкритих джерел)

Мої дорогі, Каліф в короткому часі помер, адже це був для нього надмірно шокуючий знак, ну  і звичайно дозволив християнам дотримуватися своєї віри.

Переклав о.Іван Зозуля

*(пор. Мт. 17, 20)


Джерела:

Посилання на оригінальне відео сторінки «Trwajcie w milosci»: https://www.facebook.com/watch/?v=496849944256978

https://gloria.tv/post/bZiesmJiCGLc1SGaDuc1chSPC