понеділок, 31 січня 2022 р.

30.01. 2001 ном. 10 "В. ж". / "Через Крути до майбутнього". Стаття Степана Рабушевського.

 Мої роздуми з приводу цієї статті.

"Господи, прошу Тебе дай розуму, - казав колись цар Соломон. Нам українцям часто бракує розуму. Ну як можна розпустити армію? До чого тупі державні мужі! Йде державний муж, а за ним - охорона. Та навіть добрий господар не обійдеться без собаки - охоронця. А то ціла держава з багатомільйонним населенням без охорони покинена, лишена на волю Божу! І це Грушевський! Ах, Боже, Боже. Чи навчить нас біда коли розуму - хоч би маленького?

А гризтись між собою вміємо. Гриземось, як собаки за кістку. І то за що - небудь. Для чого тримати Верховну Раду, де сотні депутатів? Це ж армія гуляючого народу! А яку платню місячну вони одержують! Сидять на тих дурних сесіях і дрімають, як коти за піччю. Порозросталися, що їх "фігури" і в телевізор не влазять! Ситий голодного не знає! Їм добре. Наобіцяли золотих гір, коли вибори, а так нічого і не зробили. Тепер їздять 200 км на годину і голови розвалюють о дерева. Втратили зв'язок з реальністю. Їм здається, що вони вже люди космічні, а не земні.

Хочеться сказати своїм землякам:

- не вдавайте добрих, а будьте ними!

- не вдавайте мудрих, а вчіться, вчіться ціле своє життя. Дружіть із Біблією, радьтеся з Богом, коли щось робите, радьтеся із своєю совістю!

- не робіть із себе зелених, жовто - синіх, червоних, а будьте достойними людьми, гідними поваги.

- не сійте розбрату між собою, в церквах, хай ворог не тішеться, як ви ослабаєте у братовбивчій боротьбі!

Гарна наша Україна! Благодатна земля, родюча. А ми які?

Безбожники, розводники, дітовбивці, батьковбивці, розвратники, злодії, зрадники і пияки! В нас то і моралі ніякої нема. Прочитала "Факты" із підшивки за цілий 2000 - ий рік. Багато пише газета про артистів. Всі вони женяться по 5 - 6 разів. Нарешті такому дідусеві 60, а він бере дівчину за 20 років. Де встид? Де совість? Жити із внучкою. Плюгавство. Про яку глибину почуттів тоді можна говорити? Де міцна сім'я? Які діти без батька? Скалічені, половинчасті.

Роздуми Чорної Наталії Михайлівни, с. Йосипівка, зошит 2001 р.