пʼятницю, 26 березня 2021 р.

У семінарії відбулася передсоборова зустріч Великоглибочанського округу #великоберезовицький_деканат


20.02.2020 у стінах Семінарії відбулася передсоборова зустріч трьох деканатів: Великоглибочанського, Великобірківського та Великоберезовицького. 




Зустріч розпочалася з молитви у храмі Вознесіння Господнього, яку очолив владика Теодор у співслужінні деканів, священиків і присутніх делегатів мирян. Після молитви всі перейшли до актового залу семінарії.


Вступним словом до присутнього передсоборового зібрання звернувся вл.Теодор і побажав плідної та благословенної праці задля кращого служіння нашим вірним де б вони не перебували. Відтак звернувся до учасників о. Віталій Козак відповідальний у архиєпархії за стратегію розвитку церкви, член душпастирської ради; ввів присутніх у проблетику зустрічі та накреслив подальший план роботи і запросив до виголошення трьох доповідей, що були запропоровані Висопреосвященним архиєпископом і митрополитом Василієм.
Першу доповідь виголосив о. Євген Кобильник (викладач ТВДС) на тему: "Українське суспільство і міграційні виклики".
Другу доповідь виголисив о.Роман Гриджук на тему: "Особливості душпастирства на еміграції".
Третю доповідь виголосив о.Мирон Сачик на тему: "Проблеми української сім’ї в умовах міграційних процесів".

Після доповідей була перерва на каву, чай та солодкий стіл. Це був також час для ближчих персональних розмов із передсоборовими делегатами.

Близько кінця зустрічі, учасники були розділення на три групи відповідно до назв деканатів і відбулася праця в групах де були обговоренні ще раз теми і занотовані пропозиції та вибрані делегати на архиєпархіальний собор.
Всі напрацювання отці - декани передали вл. Теодору.

Завершення було дуже символічним, бо до нас завітав єпископ Степан Сус, голова Пасторально-Міграційного Відділу УГКЦ і коротенько поділився станом та потребами наших вірних у тих чи інших країнах.

Подяка Богу за все!