пʼятницю, 14 лютого 2020 р.

Пророк Ісая: "В наверненні й спокої ви спасетеся; у тиші та в довір"ї - ваша сила." (Іс.30, 15)


Ставлячи собі перед очі слова пророка Ісаї, хотів би мати відвагу свідчити про нашу найбільшу силу - це молитва довіри нашому Богу і Спасителю Ісусові Христові!
 З історії знаємо багато випадків, коли молитва мала рішаюче слово. Тому нехай переконливим прикладом, для нас стане біблійна історія про Давида і Голіята. (Див. I Сам. 17) Вона дуже виразно показує, якою є боротьба віруючих людей! Давид вийшовши на поле бою і сказав до Голіята: "Ти йдеш на мене з мечем і довгим списом і коротким. Я ж іду на тебе в ім"я Господа Сил, Бога ізраїльських лав, якого ти зневажив." (I Сам. 17, 45) І продовжив він: "І ввесь цей збір взнає, що не мечем і списом Господь дає перемогу, що війна Йому належить і що Він вас видав нам у руки." (I Сам. 17, 47) Давид переміг Голіята довіривши себе Господу Богу. Багато також подібних свідчень є в нашій молитовно-літургійній традиції у акафисті до Святого Духа, сомий ікос співаємо: "Царю Небесний, Ти зло всякеє знищив любов"ю, о Царю Небесний, вселися у нас!"

 У ситуації нашого народу, треба сьогодні усім визнати перед Богом*, що ми згрішили і потребуємо очищення, бо "в наверненні й спокої ви спасетеся; у тиші та в довір"ї - ваша сила." (Іс. 30, 15)
 Будьмо уважні!



 * Неємія 9 прилюдна сповідь.